3D Parça Ölçümü ve Ölçüm Rapaoru
Plastik parça fikstürü, sac parça kontrol fikstürü ve şablon imalatı yapılmış olan, imalat parçalarının uzman personel tarafından hızlı ve seri tasarıma uygun şekilde montajını yapıp 3D ölçümünü gerçekleştirmektedir.
Bir fikstürün işlevselliğinin yanı sıra görselliğinin ve işçilik kalitesininde çok önemli olduğuna inanmaktayız. 3B Scan olarak Ana sanayilerin ve Yan sanayilerin üretmiş veya üretimini yaptırmış olduğu firmaların aparat ve kontrol fikstürlerinin yeteneklerini , kontrollerini 3D Laboratuarımızda yaparak onay almasını sağlamak istiyoruz.
Özel fikstür ve aparatlar tasarım sürecinden, üretim sonrası yerinde montaj aşaması ve çalışma testleri dahil tüm süreçlerde çözüm ortağınız oluyor, sürecin her aşamasında sizinle birlikte ilerliyoruz. Üretim süreci tamamlanan projelerimiz ölçüm kontrolleri, ısıl işlem sertlik kontrolleri kalite departmanımız tarafından yapıldıktan sonra istenilen sevkiyat şartlarına uygun olarak hazırlanır ve size teslim edilir. Dileğiniz doğrultusunda proje içerisinde bulunan her bir parçanın ölçüm (cmm) raporları tarafımızdan sizlere sunulabilir.
Fikstür & Aparat Kalite Kontrolü
Yüksek hassasiyete sahip ölçüm cihazımız ile üretim öncesi ve sonrası olmak üzere her aşamada gerekli tüm kalite kontrol yöntemleri titizlikle uygulanmaktadır. Kaba işleme öncesi ve sonrası boyut ve yüzey kontrolü.
Romer Absolute Arm 7 eksen cihazımızla Gerekli parçaları nerede ve ne zaman olursa olsun hızlı bir şekilde ölçebilme yeteneği, kaliteyi garanti etmemize, süreçleri kontrol etmemize, hurdaları azaltmamıza ve yeniden çalışmayı ortadan kaldırmamıza olanak tanır. Bunun müşterilerimiz için anlamı, bu gün ve çağda gereken hıza sahip, kapıdan çıkar çıkmaz kaliteli bir parçadır. Herhangi bir sorunuz varsa lütfen bizimle iletişime geçin.
- CAD datalı ve CAD datasız ölçüm yapılabilmektedir.
- Kalite kontrol 2 farklı ölçüm metolojisine göre avantaj ve dezavantajları vardır.
- Prob ile yapılan ölçümlerde sadece prob ile temas edilen yerlerin kontrolü yapılır.
Taşınabilir CMM cihazları sabit CMM cihazları gibi koordinat ölçme mantığı ile çalışır. Sistem ucunda bir prob ile parça yüzeyine temas ettirilir bu esnada tetiğe basılarak bu kotanın koordinatı elde edilir. Bu noktalar ile istenilen geometriler oluşturularak ölçüm yapılır. (Düzlem, daire, silindir, vektör, küre vs.)
Ölçüm çalışması CAD data ile veya CAD data olmadan yapılabilir. CAD data ile ölçüm yapılacağı zaman referanslama sistemleri kullanılarak CAD data ve sistemin uzaydaki konumu eşleştirilir. Bu yöntemlere genel olarak;
- RPS, 3-2-1
- Bestfit gibi referanslama yapılarak parça hakkında kalite kontrol raporu düzenlenir.
Firmaların ölçüm yapılmasını istedikleri parçalar için;
- Parça Teknik Resmi
- Parçanın 3D (Cad Model) Verisi
- Ölçüm Planı (istenilen Ölçülerin Belirlenmesi)
yukarıdaki belge ve verileri toparlama işlemlerini yaparak e-posta ile göndermesi gerekmektedir.